De eerste pagina
Image default
MKB

Tabouret een comfortabele zitkruk

Tabouret Zadelkruk Kruk

Wat is het verschil tussen een tabouret, zadelkruk of kruk? Deze producten worden nog al eens door elkaar gehaald. In dit artikel zetten we ze voor u op een rijtje en geven de verschillen maar ook zeker enkele overeenkomsten aan.

Kruk

De traditionele kruk is een eenvoudig zitmeubel die bestaat uit vier slanke poten en een ronde zitting. Naast de houten exemplaren zie je dit model tegenwoordig ook in een kunststof uitvoering. Deze krukken hebben over het algemeen een vaste hoogte en zijn niet verrijdbaar. Een krukje is voor zeer veel doeleinden beschikbaar maar is niet geschikt om veelvuldig en langdurig op te zitten.

Zadelkruk

Deze kruk is in zeer veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en onderscheid zich van andere krukken door zijn zadelzit. Deze zitting is ergonomisch gevormd en wordt vooral gebruikt door mensen die in een beroep werkzaam zijn waar men langdurig in dezelfde houding zit. De bijzondere eigenschappen van deze zadelkruk dankt hij vooral aan deze zadelzitting die er voor zorgt dat je in een natuurlijke en gezonde houding je werkt doet. Hiernaast worden de bekken in de juiste positie geplaatst zodat afknelling van de bovenbenen wordt voorkomen. In tegenstelling tot de vier potige traditionele houten kruk heeft de zadelkruk een vijfpotige base met soepel lopende zwenkwielen. Hierdoor heeft de zadelkruk een grote stabiliteit en kunt u hem op de werkvloer gemakkelijk verplaatsen. Door de traploos instelbare gasveer is eenjuiste werkhoogte gegarandeerd. Zadelkrukken worden veel gebruikt door kappers, schoonheidsspecialisten, pedicures en (tand)artsen.

Tabouret

De tabouret is een fraai zitmeubel die net als de zadelkruk een basis heeft die bestaat uit een voetkruis met vijf poten. Verrijdbaar is en traploos in hoogte verstelbaar. De zitting van een tabouret heeft een rond zitvlak wat van boven gewelfd of vlak is. Een comfotabele kruk die dan ook veelvuldig wordt gebruikt in verpleegtehuizen, winkels en op kantoren maar ook thuis is het een welkom hulpmiddel bij allerhande klusjes.

Tabouret en zadelkruk onderhoud

Deze verrijdbare krukken zijn vrijwel onderhoudsvrij. Het is aan te radem om regelmatig de wieltjes te ontdoen van stof zodat deze soepel blijven draaien. Mocht u de tabouret of zadelkruk willen schoonmaken doe dit dat met een vochtige doek en wat warm water.

 

goedkopetabouret.nl is een webwinkel van tabouret benelux!

http://www.goedkopetabouret.nl/