De eerste pagina
Image default
Zakelijk

Online printpapier bestellen

Printpapier is er in vele soorten, maten en kleuren. Bij het kiezen van printpapier dat bij uw doeleinden past zijn er een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden.

1.      De dikte van het printpapier

De dikte van het papier maakt de kwaliteit van het papier. Heel simpel gezegd hoe dikker het papier hoe beter de kwaliteit. En hoe dunner het papier is des te goedkoper het is. Maar dat niet alleen dunner papier is vaak ook doorzichtiger waardoor de inkt kan doorlekken naar de andere zijde van het papier.

Dik printpapier straalt meer kwaliteit uit en de inkt lekt niet door naar de andere kant. Kijk wel eerst of uw printer geschikt is voor dikpapier.

Niet alles wat u print is van groot belang. Daarom hoeft u niet altijd voor dik papier te kiezen. Kies daarom voor printpapier in verschillende diktes, zodat u voor iedere printopdracht de juiste papierdikte heeft.

2.      Wat is het doel?

Voor verschillende doelen zijn er verschillende soorten papier. Wanneer u een tekstdocument print is een gewoon A4-formaat printpapier prima. Maar als u foto’s wilt printen kunt u natuurlijk beter speciaal fotopapier gebruiken. Voor een flyer die in grote hoeveelheden gemaakt wordt, en vaak slechts kort gelezen wordt, kunt u beter een goedkoper papiersoort kiezen. Maar bij een presentatie of rapportage wilt u kwaliteit uitstralen en is een dikkere papiersoort aan te raden.

3.      Kleur of zwart-wit

Wanneer u iets in kleur wilt uitprinten raden we aan om voor een hogere kwaliteit printpapier te kiezen. Dit omdat er anders de kans bestaat dat de inkt doorlekt naar de andere zijde van het papier. Maar voor printen in zwart-wit voldoet standaard A4 printpapier van 80 gram.

 

4.      Welke printer?

Gebruikt u een laser- of een inktjetprinter? Voor een inktjetprinter hebben we printpapier waar een dunne coating op is aangebracht dat het uitlopen van de inkt voorkomt. En printpapier voor een laserprinter heeft weer een hogere witheid, gladheid en is zwaarder.

Kies daarom voor Valeda

Valeda is gespecialiseerd in alle soorten printpapier alledaags tot speciaal, van wit tot vele kleuren en van lichtgewicht tot zwaar. Wij hebben printpapier uit voorraad leverbaar en snel bij u geleverd, thuis of op kantoor.

Voor gratis advies kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag!

http://www.valeda.nl/papier/printpapier.html