De eerste pagina
Image default
Woning en Tuin

Loodgieter kosten

Veel loodgieter werkzaamheden vragen ervaring en kennis van de vakman, het is daarom belangrijk om te kiezen voor de juiste loodgieter. Maar wat zijn nu de kosten van het inhuren van een loodgieter? Een loodgieter kan zijn kosten berekenen op basis van een uurtarief of een van te voren vastgestelde prijs.

Uurtarief loodgieter

Uiteraard werkt niet iedere loodgieter met hetzelfde uurtarief. Maar gemiddeld liggen de tarieven zo tussen de 20 EUR en 40 EUR. Belangrijk bij het inhuren van een loodgieter op basis van een uurtarief is dat u van te voren weet hoeveel personeel er nodig is. Als de loodgieter bijvoorbeeld samen met een collega komt, dan is de klus natuurlijk sneller uitgevoerd maar betaalt u wel twee keer het uurtarief.

Klustarief loodgieter

Sommige loodgieters werken met een klustarief, waarbij van te voren wordt bepaald wat de kosten voor de klus gaan worden. Belangrijk hierbij is dat hierover duidelijk afspraken worden gemaakt en deze ook in de offerte worden opgesteld, zodat u niet voor verrassingen kunt komen te staan.

 

Gemiddelde prijzen van een aantal veel voorkomende loodgieter klussen

Hieronder zullen we de gemiddelde prijzen van een aantal veel voorkomende klussen bespreken:

Afvoer ontstoppen

Uiteraard hangen de exacte kosten ook samen met de locatie van de verstopping en of deze makkelijk te bereiken is, maar gemiddeld wordt er voor het ontstoppen van een afvoer zo’n 125 EUR gerekend. Op het moment dat het ontstoppen lastiger is omdat de de verstopping zich bijvoorbeeld achter een muur bevindt, dan wordt er eerder zo’n 200 EUR aan kosten berekend.

Lekkage aan een leiding

De kosten voor het repareren van een lekkende of gesprongen leiding liggen rond de 100 EUR. Op het moment dat de leiding in zijn geheel vervangen moet worden komen de kosten eerder uit op zo’n 200 EUR. Over het algemeen geldt, des te lastiger de lekkage te bereiken is, des te hoger de reparatiekosten zijn.

Vervangen van waterleiding en kraan

Voor het geheel vervangen of verplaatsen van de waterleiding en kraan in bijvoorbeeld uw badkamer liggen de kosten voor een eenvoudige kraan op zo’n 250 EUR. Voor een luxe kraan die op een nieuw punt moet worden aangesloten moet u denken aan zo’n 500 EUR.

Keuken en keukenapparatuur monteren

Voor het monteren van een nieuwe keuken en het installeren van keukenapparatuur moet u aan loodgieterskosten denken die rond de 700 EUR liggen voor een basiskeuken en kosten die rond de 1000 EUR liggen voor een luxere keuken met veel keukenapparatuur.

Aansluiten van een buitenkraan

Voor het installeren van een buitenkraan aan de achter- of voorzijde van uw huis, zal zowel de waterleiding als kraan nieuw moeten worden aangelegd. De kosten voor deze klus liggen zo tussen de 150 EUR en 250 EUR.

Plaatsen van een douchecabine

De kosten voor het plaatsen van een nieuwe douchecabine liggen zo rond de 250 EUR voor een eenvoudige cabine. Wanneer u een maatwerk cabine of een cabine geheel van glas wilt laten plaatsen dan betaalt u hiervoor meer, u kunt denken aan zo’n 500 EUR tot 750 EUR.

Overige kosten

Houdt verder ook rekening met het feit dat de meeste loodgieters doorgaans ook nog overige kosten rekenen, zoals bijvoorbeeld voorrijkosten en BTW.

 

Bent u van plan om een loodgieter in te schakelen?

Dan raden we u aan om meerdere loodgieter offertes aan te vragen bij verschillende loodgieterbedrijven en deze na ontvangst goed met elkaar te vergelijken. U bent zo namelijk in staat om aanzienlijk in kosten te besparen en tevens ook eenvoudig te kiezen voor de loodgieter die het beste aansluit op uw prijs- en kwaliteitswensen.

http://www.vindloodgieter.be