De eerste pagina
Image default
Beauty en verzorging

Last van nacht zweten? Met deze donsdeken slaapt u weer goed

Heeft u last van nacht zweten? Ligt u ’s nachts wakker van hitte en transpiratie? Kijk dan eens naar uw donsdeken. Vroeger sliep u misschien goed onder uw donzen dekbed. Nu is het tijd voor een nieuw dekbed van een materiaal dat bij uw klachten past. Goed slapen is de basis van uw gezondheid. Bovendien slaapt u bijna 1/3 deel van uw leven. Dan is het goed om eens kritisch te kijken naar uw slaapkamer en bedlinnen. 

Nacht zweten

Nacht zweten of nachtelijk zweten kan heel hinderlijk zijn. Het voelt vervelend, de lakens en de donsdeken zijn nat en u bent meerdere keren per nacht wakker. U bent moe in de ochtend. De oorzaak kan zijn de overgang, medicijngebruik of te kruidig eten of een aandoening. Help u zelf met het juiste beddengoed. 

Welk materiaal donsdeken?

Dons, wol en synthetische dekbedden zijn ongeschikt voor u. Deze materialen zorgen voor hitte en gaan door met warmte geven, ook als u het al warm genoeg heeft. Bovendien zijn ze niet zo goed vochtregulerend.

Beste dekbedden bij nachtelijk zweten

Moerbei zijde en Tencel zijn 2 materialen die heel geschikt zijn bij hitte klachten. Ze zijn vocht- en temperatuur-regulerend. Dat wil zeggen, dat ze u zo lang mogelijk een droog bed geven, veel vocht opnemen. Ze verwarmen bij kou en verkoelen bij hitte. De warmte is aangenaam, niet te warm niet te koud. Deze materialen werken heel anders dan dons, wol en synthetisch. Ze zijn 100% natuurlijk en ademend en ook anti allergisch.

Wat is een donsdeken?

Een donsdeken heet ook wel een dekbed. Van oudsher is een donsdeken gevuld met dons. Tussen dons zit veel lucht, waardoor een donsdek licht en luchtig is en goed warmte vast houdt. Een dekbed kan ook gevuld zijn met een isolerend materiaal zoals polyester, katoen of schapenwol. Tegenwoordig zijn er nieuwe materialen, zoals het plantaardige Tencel. Tencel is gemaakt van vezels van hout en wordt gemaakt in Oostenrijk. Zijde bestaat al heel lang. Moerbei zijden dekbedden, van hand gespreidde lange vezels, bieden een zeer hoog slaapcomfort. Het is verwarmend bij kou en verkoelend bij hitte. De prijs van zijde kan wat hoger zijn, het gaat ook zeker 10 jaar mee. 

http://www.zijdendekbed.nl/dekbedden/