Voor -en nadelen van babyschoenen

Het klinkt allemaal leuk! Je baby aankleden en de outfit helemaal afmaken met schoenen. De vraag is of dit eigenlijk wel verstandig is. Ouders vinden het leuk om hun baby aan te kleden. Op zich is dat het probleem niet, baby’s moeten goed aangekleed zijn, want dat is ook erg goed voor de gezondheid. Alleen soms kunnen wij ook doorslaan. Accessoires en andere dingen die er leuk uitzien hebben geen profijt voor de baby. Er zijn een paar voordelen en nadelen te noemen van babyschoenen.

Voordelen

Een schoen kan bescherming geven aan de voetjes van je baby. Een babyschoen kopen moet je wel pas doen als je baby ook echt aan het lopen is. Schoenen koop je ook vaak als je echt buiten gaat lopen anders kan je beter leuke babyslofjes kopen. Babyslofjes en schoenen kunnen naast bescherming ook warmte bieden aan de voetjes van je baby. Babyvoetjes worden snel koud. Ander voordeel van babyschoenen of slofjes is de uitstraling van de gehele outfit van je kind. Leuke kleding is één ding, maar de outfit is pas echt afgemaakt als er ook iets om de voetjes zit. Er zijn ook veel verschillende soorten, stijlen, kleuren te krijgen voor je kind.

Nadelen

Helaas zijn er ook nadelen te noemen van babyschoenen. Net is aangegeven dat je schoenen echt moet aanschaffen als je baby al kan lopen. Als je baby lopen nog aan het leren is en nog niet onder de knie heeft, kunnen schoenen deze ontwikkeling negatief beïnvloeden. Op sneakers lopen of op andere schoenen is voor jouw baby niet te doen, en kan er dus ook voor zorgen dat er gezondheidsproblemen zich voordoen. Ook is het zo dat de kwaliteit van de schoenen erg belangrijk is. Goedkope schoentjes kopen klinkt leuk voor de uitstraling, maar geven misschien niet de benodigde bescherming. Verder kan het ook voorkomen dat je een bepaalde stof schoenen aanschaft die niet goed ademen. Eerder werd al genoemd dat schoenen warmte kunnen bieden, maar andersom kan het ook zorgen voor zweetvoetjes.

Absoluut niet doen!

Ouders van dochters hebben soms het leuke idee om babyschoentjes aan te schaffen die een hakje hebben. Dit ziet er natuurlijk leuk uit, maar dit is erg onverstandig voor de voetjes van je kind. Kinderen gaan verkeerd staan en kunnen op latere leeftijd bepaalde klachten ervaren. Dit geldt ook voor slippers. Slippers kan je daarentegen wel een kortere tijd aandoen bij je kinderen, maar ook hierbij geldt dat je kind eigenlijk op blote voeten loopt en geen bescherming heeft. Over het algemeen kan je echt wel schoenen kopen voor je baby, maar doe dit echt pas als je baby lopen onder de knie heeft en niet eerder. Kijk ook naar de kwaliteit van de schoenen die je koopt.

Absoluut wel doen!

Als je babyschoenen hebt aangeschaft dan is het ook verstandig om regelmatig de schoenmaat te meten van je baby. De voetjes van je baby kunnen snel groeien en dan is het wel zo fijn dat je de juiste maat hebt voor je baby. Ook is het handig om hoge schoentjes aan te schaffen. Hoge schoentjes bieden vaak meer stevigheid. En als laatste is de sluitingsvorm ook belangrijk. Het makkelijk aan -en uitdoen van de schoenen is handig. Zo kan je het best kiezen voor schoenen met klittenband.

Ben jij Shoesme Fan?

De wereld van Shoesme kinderschoenen

Als je las fabrikant ervoor kiest om kinderschoenen te maken, dan wil je natuurlijk alleen het beste. Kinderen zijn delicaat, kwetsbaar en verdienen natuurlijk de beste zorg en aandacht. Vandaag een stukje historie over hoe het oer-Hollandse merk Shoesme de harten van kinderen veroverd heeft.

De oprichting van shoesme

De oprichter van Shoesme, Michiel Slaats, vond het frapant dat kinderschoenen alleen op wijdtematen en met stugge zolen werden gefabriceerd. In die tijd (jaren 90) was er geen aandacht voor een echt doordacht ontwikkelingstraject van een kinderschoen. Michiel trok de stoute schoenen aan en begin daarom in 1999 het merk Shoesme. Het uitgangspunt was schoenen maken die afgestemd waren aan de ontwikkeling en groei van een kind. Shoesme is begonnen met BABY-PROOF® baby oefenschoenen voor de eerste stapjes. Toen de collecties van babyschoenen nog donkerblauw en bruin waren, bracht Shoesme al twee keer per jaar een trendy babyschoenencollectie volgens de laatste mode én verantwoord, dankzij het gepatenteerde BABY-PROOF® noppenzooltje.

Meegaan met de tijd

Dat de aanpak van Michiel geen windeieren heeft gelegd, werd in 2006 al duidelijk. Toen werd door Marktonderzoekbureau Trendbox Shoesme uitgeroepen tot Coolbrand Kids 2006, Dit betekend dat het een van de coolste merken van Nederland was. Om even een vergelijking te maken, merken als Oilily, Sony Playstation en The Sims waren ook ‘cool’ en dat waren zeer populaire merken uit die tijd. Een prestatie dus!

Blijven vernieuwen is de sleutel tot succes

Shoesme blijft vernieuwen en zich specialiseren op baby- en kinderenschoenen. Het bewijs hiervan zijn de BABY-RPOOF schoentjes. Een BABY-PROOF schoentje is een licht en buigzaam schoentje speciaal voor de eerste stapje. Bovendien beschermt het babyvoetjes tegen vocht en kou, zonder de bewegingsvrijheid of ontwikkeling te belemmeren. Shoesme BABY PROOF schoentjes vormen nog steeds het paradepaartje van het bedrijf. In de afgelopen 20 jaar is Shoesme uitgegroeid tot hét merk voor de kleine maten. Mooi om te zien hoe een Nederlands bedrijf in de afgelopen jaren al duizenden kinderen heeft leren lopen op schoenen van Shoesme.

Nijhof Schoenen al sinds 1929 gespecialiseerd in kinderschoenen

Nijhof Schoenen is één van de grootste zelfstandige schoenenwinkels in Nederland. Als sinds 1929 probeert Nijhof schoenen zich te onderscheiden in de markt met het aanbieden van uitsluitend A-merken, hoge service en hoog bekwaam personeel. En dankzij een intern orthopedisch adviesbureau kunnen wij onze klanten oprecht het juiste advies aanbieden voor hun voeten, zowel voor jong als oud. Bezoek onze webshop en bestel online.

https://www.nijhofschoenen.nl