Ontvang financieel advies over de hypotheek in de omgeving van Helmond

U kunt er ook van genieten dat de rentevoet laag staat. Dat is het geval als u al een hypotheek voor uw huis in regio Helmond heeft lopen. Denkt u er daarom over na om uw hypotheek te oversluiten? Houd er dan rekening mee dat er extra kosten bij komen. Bij Engel Financieel Advies gaat men voor u na of deze kosten opwegen tegen het te behalen rentevoordeel. Dit wordt voor u al berekend in slechts tien minuten. Daarnaast krijgt u bij deze hypotheekadviseur ook financieel advies over uw verzekeringen en spaarrekeningen. Zo bent u er altijd zeker van dat u nooit te veel betaalt.

Ontdek de voordelen als starter bij het afsluiten van een hypotheek in de buurt van Helmond

Bent u als starter net actief op de woningmarkt? U kunt een woning kopen dankzij de startershypotheek. Hierbij krijgt u een extra lening bovenop de hypotheek voor uw droomwoning in Helmond of omstreken. De hoogte van de starterslening hangt af van uw inkomen, uw eigen vermogen en de voorwaarden van uw gemeente. Verder geven veel banken extra korting op de hypotheekrente. Hierbij loopt uw hypotheek met een vaste rentevoet van minimaal 15 jaar tot maximaal 30 jaar. Hierbij hoeft u de eerste drie jaar geen rente of aflossing te betalen. Bij Engel Financieel Advies wordt u geholpen bij het vinden van de best mogelijke hypotheek voor uw allereerste woning.

Krijg financieel advies als u een hypotheek afsluit voor een woning in Helmond of omgeving

Bent u van plan om uw eerste woning te kopen? In deze situatie is het erg belangrijk dat financieel alles klopt. Ga daarom langs bij Engel Financieel Advies voor een hypotheek in de buurt van Helmond die aansluit bij uw wensen en financiële situatie en ontvang betrouwbaar advies op maat. Deze hypotheekadviseur gaat op zoek naar de meest voordelige hypotheek voor uw situatie en is niet afhankelijk van een bepaalde bank. Daarnaast kunt u ook een afspraak maken met deze specialist om uw huidige hypotheek onder de loep te nemen. Dit doet u het beste om de twee à drie jaar. Zo weet u zeker dat u nooit te veel betaalt.

Hulp voor iedere organisatiestructuur bij de verkoop van een bedrijf

Wat voor organisatiestructuur u ook heeft. Kies voor professionele hulp van Fidor Corporate Finance. Wanneer u uw bedrijf te koop wilt zetten, moet u een verkoopmemorandum opstellen. Dit is een document waar zaken zoals de vraagprijs, bedrijfsinformatie en intellectuele eigendomsrechten vastgelegd zijn. Na het opstellen van het verkoopmemorandum moet u rekening houden met allerlei eventuele fiscale knelpunten. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van goodwill. Is uw bedrijf in de loop der jaren een grote naam geworden in de regio of misschien ver daarbuiten? Vergeet dan niet om uw opvolger een bedrag te vragen voor goodwill. Ontvangt u graag hulp bij het opstellen van een verkoopmemorandum om de verkoop van uw bedrijf definitief te maken? Fidor Corporate Finance is u graag van dienst.

Hulp bij de verkoop van uw bedrijf nadat u de juiste koper heeft gevonden

U wilt de juiste koper vinden. Dit is niet altijd even eenvoudig. Hoe ziet uw kopersprofiel eruit? Kiest u voor een Management buy-in of juist een Management buy-out? Of gaat het misschien om een familiebedrijf en is de volgende opvolger aan de beurt? Nog geen idee? Schakel dan de hulp in van Fidor Corporate Finance zodat de verkoop van uw bedrijf definitief wordt. Zodra u de juiste partij gevonden heeft, is het belangrijk om zo snel mogelijk een eerste gesprek in te plannen. Zeker wanneer jullie elkaar nog niet kennen, is het van belang om jullie ideeën uit te wisselen en afspraken in een intentieverklaring vast te leggen. Zijn jullie het eens geworden over de afspraken betreft de overname? Fidor Corporate Finance stelt voor u de koopovereenkomst op waarna de koper het recht heeft om onderzoek binnen uw bedrijf te verrichten. Oftewel, de Due Dilligence. Via dit onderzoek kan de koper controleren of alle verkregen informatie juist is.

Ontvang hulp bij de verkoop van uw bedrijf

Hulp inschakelen? Geen probleem! Heeft u de beslissing genomen om uw bedrijf te verkopen? Dit moet vast een lastige en emotionele beslissing geweest zijn. U kunt dan ook wel wat hulp gebruiken bij de administratieve afhandeling. Daarom schakelt u de professionele hulp van Fidor Corporate Finance in bij de verkoop van uw bedrijf. Zij zorgen ervoor dat u volledig ontzorgd wordt en er niets over het hoofd wordt gezien. De focus ligt altijd op de ondernemer én de onderneming. Op een no-nonsense manier ontvangt u een uitmuntende dienstverlening met een goede balans tussen emotie en professionaliteit. Interesse in hulp bij de verkoop van uw bedrijf? Neem vandaag nog contact op met deze specialist.

Financial controller Nijmegen

Loopt u vast met een financieel-, bedrijfskundig- of strategisch vraagstuk?

Zit u in het hogere management van een organisatie en weet u een bepaald vraagstuk niet zelf op te lossen? Bijvoorbeeld een vraagstuk gericht op een financieel-, bedrijfskundig- of strategisch aspect? Dit kan knap lastig zijn! Ziet u door de bomen het bos niet meer en wilt u dolgraag een antwoord op het vraagstuk formuleren? U kunt hiervoor hulp van buitenaf inschakelen! Wat dacht u van een financial controller in Nijmegen? Hij of zij kan u adviseren maar ook ondersteunen op het gebied van uw vraagstuk of vraagstukken. Een financial controller in Nijmegen beschikt over economische expertise en weet dus alles over financiële taken. Met zijn of haar hulp kan er toezicht gehouden worden op bijvoorbeeld de administratie. Maar de controller kan u ook helpen met betrekking tot financieel beleid, bij het opstellen van economische rapporten of bij het bewaken van financiële resultaten van uw organisatie. U heeft hiermee de garantie dat alles rondom de financiën in goede banen geleid wordt en er dat er uitstekende toezicht is! Zo heeft u een stuk meer rust.

Financial controller in Nijmegen gewenst?

U bent er over uit; u wilt als organisatie zijnde graag de hulp inschakelen van een financial controller in Nijmegen. Maar waar vindt u nu een betrouwbare partij die echt verstand van zaken heeft? Wij helpen u graag de zoektocht eenvoudiger te maken. Laat ons u voorstellen aan De Administratiekamer! Zij beschikken over diverse financial controllers in Nijmegen die u graag helpen bij bijvoorbeeld het maken van een financiële analyse, het opmaken van begrotingen of KPI’s, processen optimaliseren en beheren of financiële controles uitvoeren. Zie hem of haar als de spil in het web tussen de administratie en het management. U kunt altijd iemand verwachten die beschikt over een groot commercieel inzicht. Tevens kan hij of zij zeer zelfstandig en analytisch te werk gaan en dat hij of zij meester in samenwerken. Kiest u voor een financial controller in Nijmegen van De Administratiekamer? Dan heeft u een aanwinst in uw team! Bent u benieuwd naar de tarieven of wilt u contact? Bekijk gerust de website van De Administratiekamer en aarzel niet om contact op te nemen!

https://www.de-administratiekamer.nl

Een doorlopend krediet aanvragen als particulier?

Heeft u een persoonlijke lening nodig en zou u daarom graag een doorlopend krediet als particulier aanvragen? Dan bent u bij Goed Lenen helemaal aan het juiste adres. Wij helpen zowel particulieren als ondernemers met het lenen van geld. Daartoe kunnen we kundig advies verstrekken, dat is toegespitst op uw persoonlijke situatie.

Er bestaan verschillende vormen van leningen, met elk hun eigen voordelen en nadelen. Wij informeren u over de mogelijkheden, zodat u altijd de juiste keuze maakt. Door middel van onze samenwerking met verschillende kredietverstrekkers kunt u zo een doorlopend krediet als particulier aanvragen met gunstige voorwaarden.

Flexibel lenen met een doorlopend krediet als particulier

Als u graag geld wilt lenen maar u niet precies weet welk bedrag u wilt lenen en wanneer u het geld precies nodig heeft biedt een doorlopend krediet voor een particulier een goede oplossing. U kunt dan geld lenen tot een maximaal bedrag, de kredietlimiet genoemd.

Op deze manier heeft u altijd wat extra geld achter de hand, mocht u het onverwachts nodig hebben. Hoewel een doorlopend krediet in bepaalde situaties veel voordelen kent, kan het ook een onzekere vorm van lenen zijn waar diverse nadelen aan kleven.

De voor- en nadelen van een doorlopend krediet voor particulieren

Kiezen voor een doorlopend krediet als lening brengt diverse voordelen en nadelen met zich mee. Met een doorlopend krediet bent u niet verplicht om het complete bedrag dat u wilt lenen in een maal op te nemen. De rente die u over de aflossing betaalt geldt slechts over het bedrag dat u heeft opgenomen. Heeft u een bedrag al afgelost? Dan kunt u dit weer opnieuw opnemen.

De aflossing van het doorlopend krediet is verder boetevrij. Tegen deze voordelen staan ook enkele nadelen. Zo maakt een doorlopend krediet voor particulieren het wel erg makkelijk om geld op te nemen. Ook varieert de rente die u betaalt continu en kan deze zowel omhoog gaan als omlaag. U geniet niet van fiscale voordelen bij de rente en de looptijd van het doorlopend krediet is niet vooraf vastgesteld.

Advies gewild? Neem dan contact op!

Zou u graag advies ontvangen over een doorlopend krediet voor een particulier? Goed Lenen helpt u graag met het afwegen van de voor- en nadelen en voorziet u van advies op maat.

U kunt vrijblijvend contact opnemen door te bellen naar (0545) 221 299 of het contactformulier in te vullen. Wij plannen graag een afspraak voor een eerste adviesgesprek met u in.

https://www.goedlenen.nl

Investeren in vastgoed

Alles op een rij voor investeren in vastgoed

Het is erg aantrekkelijk om te investeren in vastgoed. Een dergelijke investering is niet alleen geschikt voor rijke mensen, maar ook als u krapper bij kas zit. Je kunt eventueel bij lenen en deze kosten compenseren met huurinkomsten. Er is grote kans dat er onder de streep een aantrekkelijke som overblijft. Om doordacht aan het werk te gaan, heeft Vastgoedkopen.be alle relevante informatie gebundeld op één site. Je krijgt inzicht in de mogelijkheden (van klassieke vastgoed tot vakantiewoningen) en actuele vastgoedprojecten zijn gebundeld in een overzicht.

 

Een slimme manier van vermogen opbouwen

Investeren is een slimme manier om jouw vermogen op te bouwen. Dankzij het hoge potentiële rendement is een vastgoedinvestering een gedegen concurrent voor andere manieren van beleggen. De website Vastgoedkopen.be legt je uit wat zoal de voordelen zijn van investeren in vastgoed. Ook worden de voor- en nadelen van bijvoorbeeld het investeren in klassieke woningen of hotelkamers op een rij gezet. Investeren in hotels is relatief makkelijk, aangezien de uitbater verantwoordelijk is voor de onderhoud en de verhuur. Echter kleven er risico’s aan.

 

Actuele vastgoedprojecten in een oogopslag

In een overzichtelijke tabel heeft Vastgoedkopen.be de actuele vastgoedprojecten op een rijtje gezet. Zo weet je direct wat de instapprijs is en wat het potentiële rendement van je investering is. Tevens vind je er een korte beschrijving over het project. Je kunt bijvoorbeeld investeren in parkeerplaatsen. Aangezien er een tekort aan parkeerplaatsen is, is een dergelijk vastgoedproject erg interessant. Ook kun je gaan voor vakantiewoningen met instapprijzen vanaf 102.500 euro. Bij een investering in een vakantiewoning kun je er zelf ook een aantal weken per jaar gebruik van maken.

Autoverzekeringen vergelijken en afsluiten

Autoverzekeringen vergelijken en afsluiten, ook als je niet zelf in je auto rijdt

Wanneer je in België met je auto de openbare weg op wilt, ben je verplicht je te verzekeren middels een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA). In de meeste gevallen wordt de verzekering afgesloten door de eigenaar van de auto, maar dat hoeft niet persé. Als je zelf de eigenaar én ook de hoofdbestuurder van de auto bent, moet je natuurlijk gewoon zelf de verzekering afsluiten. Maar als je een auto bezit, waar je niet zelf in rijdt, gelden er andere regels.

De eigenaar moet er op toezien dat er een verzekering is

Wanneer je niet zelf in de auto rijdt, maar bijvoorbeeld een familielid of een vriend, dan kun je als eigenaar zelf een BA verzekering en eventuele aanvullende verzekeringen afsluiten en de kosten aan de bestuurder doorberekenen. Dit is natuurlijk wel omslachtig en houdt ook wel een zeker risico in. Het is verstandiger om de regelmatige bestuurder zelf de verzekering(en) af te laten sluiten. Tijdens de looptijd van de verzekering ben jij dan vrijgesteld van je verplichting tot het afsluiten ervan. Als eigenaar van de auto blijf jij echter wel verplicht om er op toe te zien dát er een verzekering is afgesloten.

Snel en vrijblijvend een online simulatie invullen

Wil je een autoverzekering afsluiten of de bestuurder die in jou auto rijdt daarmee helpen, dan is het verstandig om eens een autoverzekering simulatie in te vullen. Er zijn diverse websites, zoals deze, waar je in een paar minuten een goede vergelijking van verschillende aanbieders kunt maken. Je kunt vervolgens gratis een vrijblijvende offerte aanvragen. In de offerte lees je ook meer over de gevolgen van het uitlenen van je auto voor de hoogte van je premie en schadevergoedingen.

https://goedkoopsteverzekeringauto.be/

Brokers vergelijken

Brokers vergelijken

Als je wilt gaan beleggen op de beurs, heb je een broker nodig. Een broker is een tussenpersoon die bemiddelt tussen jou en de beurs. Er zijn nogal wat brokers actief en als je wilt bepalen welke het beste bij jou past, moet je een aantal factoren tegen elkaar afwegen. In de eerste plaats kijk je uiteraard naar de kosten. Die hebben immers direct invloed op je rendement. Maar ook hier geldt wel dat goedkoop duurkoop kan blijken te zijn. Een goedkope broker geeft misschien ook maar weinig service.

 

Transactiekosten en inleg

Je betaalt bij alle brokers een bedrag per transactie. Dus als je heel actief bent en veel transacties verricht, kan het belangrijk zijn om er eentje te zoeken met lage transactiekosten. Als je niet zo vaak handelt, maar bijvoorbeeld wel graag advies wilt krijgen van je broker, zullen de transactiekosten voor jou minder zwaar wegen. Een ander punt kan zijn hoeveel geld je minimaal moet inleggen. Dat bedrag kan enorm variëren: van 100 euro tot wel 10.000 euro.

 

Overige afwegingen

Er zijn ook grote verschillen tussen de adviezen en diensten die verschillende brokers je bieden. Sommige geven je bijvoorbeeld toegang tot actueel financieel nieuws en bijbehorende analyses, doen je voorstellen tot aankoop of juist verkoop of geven je marktanalyses en tips. Andere bieden zelfs seminars aan om je te helpen je te ontwikkelen tot een ervaren belegger. Andere factoren die je mee moet wegen in je keuze voor een broker zijn de software die je wordt aangeboden, de mogelijkheden die je hebt qua handel (alleen aandelen of ook opties, CFD’s et cetera) en de garanties. Zo doe je er verstandig aan om te kiezen voor een gereguleerde broker, die onder toezicht staat van een onafhankelijke financiële autoriteit.

https://financeinfo.be/beleggen/

Waarom kost lenen geld

Geld lenen kost geld, maar des te meer geld je gaat lenen, des te meer je moet gaan betalen. Laat het daarom eens rustig op je afkomen wat het geld lenen jou gaat kosten. Als je nu 10.000 euro gaat lenen tegen een rente van 4% of dat je nu 1500 euro gaat lenen tegen 4%, dit scheelt nogal in de maandlasten en daarom moet je goed kijken hoeveel geld je echt nodig hebt. Alleen het geld dat je echt nodig hebt moet je gaan lenen, anders krijg je extra maandlasten waar je eigenlijk niets aan hebt. Je hebt het geld dan namelijk niet nodig maar gaat er toch naar leven, je denkt dat je meer te besteden hebt en gaat misschien wel ruiger leven. Hierdoor wil je nog meer geld gaan lenen en dan moet je nog meer rente gaan betalen.

Kies er daarom voor om alleen geld te gaan lenen als het echt nodig is. Geld lenen is echter wel iets waar steeds meer mensen gebruik van maken. Maar dat komt ook omdat veel dingen steeds duurder worden en we niet meer gaan verdienen.

Geld lenen, doen of niet?

Of dat je nu geld moet gaan lenen of niet, dat moet je natuurlijk zelf gaan beslissen. Maar het is goed om even de goede afweging te gaan maken aan de hand van de voordelen en de nadelen. Loop deze even na en probeer er achter te komen of dat geld lenen wel echt nodig is bij jou. Als je namelijk geld op je spaarrekening hebt, dan kun je ook daar gebruik van maken of je gaat eerst geld sparen. Als je dan een keer echt een moment hebt dat je perse nu geld nodig hebt, dan kan geld lenen altijd nog gedaan worden.

Het advies is van veel mensen om geen geld te gaan lenen als het niet nodig is, maar het gaat er om hoe jij hier tegenover staat. Als je de maandlasten aan kunt en je wilt graag een beetje extra geld hebben om te besteden, dan kun jij hier gebruik van maken en genieten. Kijk voor meer informatie ook op: www.hypotheekbereken.com

http://www.hypotheekbereken.com/

De kracht van een goede mailing database

Bezoekers naar je website lokken is één ding, maar hoe slaag je erin om bezoekers aan je website te binden en te laten terugkomen? Hiervoor kan een mailing de perfecte oplossing bieden. Maar vooraleer je kan beginnen nadenken over een mailing, moet je natuurlijk een goede database aan kwalitatieve e-mailadressen opbouwen.

De eerste manier om deze database op te bouwen is door simpelweg een inschrijvingsformulier te plaatsen op een zichtbare plaats op de website. Hierbij moeten twee belangrijke zaken in het achterhoofd gehouden worden. Hou allereerst zeker rekening met de lengte van het inschrijvingsformulier. Een omslachtige of uitgebreide vragenlijst schrikt af en zal dus tot weinig inschrijvingen leiden. Hou het beperkt tot de noodzakelijke informatie. Als tweede is het belangrijk om een voordeel te koppelen voor de bezoeker aan het inschrijven op de nieuwsbrief. Zorg voor een goede en aantrekkelijke call to action zodat de bezoeker overtuigt raakt van zijn/haar voordeel om zich te abonneren op jouw nieuwsbrief. Bijvoorbeeld: “Schrijf je nu in op de nieuwsbrief en geniet van exclusieve kortingen op een selectie producten”.

Een andere kans op een uitgebreide database e-mailadressen zijn de ontelbare mails die we dag in dag uit ontvangen en versturen. Zoals het een goed idee is om promotie te voeren voor je website in alle mailverkeer via de automatische handtekening, is het ook een goed idee om hierin een link te voorzien naar het inschrijvingsformulier. Mensen kunnen op basis van een positief persoonlijk contact namelijk, meer dan door een verleidelijk voorstel, getriggerd worden om zich te binden aan een bedrijf/website. Ze voelen dan een persoonlijke connectie.
Indien je ook een fysiek winkelpunt of contactpunt met klanten hebt, kan je natuurlijk ook hier aan werving doen door kleine inschrijvingsformuliertjes aan te bieden bij elke aankoop. Vergeet deze mogelijkheid ook zeker niet bij vakbeurzen of andere evenementen!

Het belang van sociale media neemt nog elke dag toe, en daar kan je ook voor je nieuwsbrief de vruchten van plukken. Deze netwerken bieden namelijk de kans om je nieuwsbrief op een interactieve manier onder de aandacht te brengen en zo nieuwe inschrijvingen te bewerkstelligen. Last but not least kunnen ook sitelinks voor een uitbreiding van je database zorgen. Met sitelinks worden de links onder een Google Adwords tekst bedoeld die doorlinken naar een specifieke landingspagina. Hierbij kan je een duidelijke call to action verwoorden als “Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!”
Eens je een goede database aan e-mailadressen hebt kan je beginnen nadenken over de mailing zelf. Hier zijn echter ook een aantal valkuilen. Vermijd zeker SPAM-gevoelige woorden in het onderwerp van je mailing. Woorden als Gratis, Free, Win, .. zijn woorden die flirten met de spambox. Hou bij de opbouw van de mailing ook rekening met het AIDA-principe. Trek allereerst de aandacht met een aantrekkelijke en aansprekende subjectline. Wek dan interesse door een oplossing te bieden op een bepaald probleem of invulling van een bepaalde behoefte. Als de lezer overtuigt is van dit voordeel zal hij een verlangen ontwikkelen die op zijn beurt leidt tot actie. Hou ook bij het opstellen van je mailing ook rekening met het soort product. Waar producten met een hoge onzekerheid zoals verzekeringen of leningen nood hebben aan heel wat omkaderende informatie die een rationele beslissing mogelijk maken, hebben producten met een lage onzekerheid genoeg aan emotionele associaties zoals humor, zorgzaamheid, fysieke aantrekkelijkheid enzovoort.

Verder is ook het testen van je mailing een must. Controleer de tracking van de links, de opmaak, de teksten en beslis daarna pas om hem effectief uit te sturen. Niks zo erg als tot het besef moeten komen een mailing met fouten of errors uitgestuurd te hebben als het al te laat is.

http://www.internetbijverdienen.be/geld-bijverdienen-met-emails-verwerken/

Basisschool van Nederland

Kinderen mogen naar de basisschool als ze 4 jaar zijn. De meeste kinderen volgen 8 jaar basisonderwijs. Er zijn openbare basisscholen, bijzondere basisscholen, scholen voor speciaal basisonderwijs en scholen voor speciaal onderwijs. Scholen hebben een zorgplicht. Dit houdt in dat de school een passende plek moet zoeken als een kind extra ondersteuning nodig heeft.

Algemeen bijzondere scholen

Algemeen bijzondere scholen geven les op grond van hun visie over onderwijs of opvoeding. Deze scholen werken niet vanuit een godsdienst of levensbeschouwing. Voorbeelden zijn montessorischolen, daltonscholen, jenaplanscholen en vrije scholen. Ook openbare scholen of scholen voor bijzonder onderwijs kunnen vanuit een bepaald pedagogisch concept werken. Meestal is dat al te zien aan de naam van de school. Basisschool van nederland

Brede scholen

Brede scholen combineren onderwijs met voorzieningen als naschoolse opvang, sport, welzijn of cultuur. Op sommige brede scholen krijgen leerlingen ook extra taallessen, of zijn er activiteiten na schooltijd. Zoals huiswerkbegeleiding, sport of muziekles. Hierdoor krijgen kinderen meer kansen om zich te ontwikkelen. Brede scholen zijn er niet alleen voor leerlingen, maar ook voor ouders en de buurt. Ze kunnen voorzieningen bieden zoals opvoedingscursussen voor ouders of inburgeringscursussen voor buurtbewoners. Omdat brede scholen zelf hun aanbod bepalen, is iedere brede school weer anders.

 • Wanneer mag mijn kind naar de basisschool?

  Wanneer uw kind 4 jaar wordt, mag het naar de basisschool. Vanaf 5 jaar gaat de leerplicht in. Dan moet uw kind naar school. U kiest zelf een basisschool uit.

 • Wat is de ouderbijdrage die scholen kunnen vragen?

  Scholen kunnen ouders een bijdrage vragen voor extra activiteiten naast het gewone lesprogramma. Zoals schoolreisjes of excursies. De ouderbijdrage is vrijwillig.

 • Wat is het schooladvies in groep 8 van de basisschool?

  In groep 8 geeft de basisschool advies over het soort middelbare school dat past bij uw kind. De school kijkt daarvoor onder andere naar leerprestaties en aanleg en ontwikkeling op de basisschool. Sinds 2015 is het schooladvies leidend.

   • Wanneer mag mijn kind naar de basisschool?

    Wanneer uw kind 4 jaar wordt, mag het naar de basisschool. Vanaf 5 jaar gaat de leerplicht in. Dan moet uw kind naar school. U kiest zelf een basisschool uit.

   • Wat is de ouderbijdrage die scholen kunnen vragen?

    Scholen kunnen ouders een bijdrage vragen voor extra activiteiten naast het gewone lesprogramma. Zoals schoolreisjes of excursies. De ouderbijdrage is vrijwillig.

    Hoe dien ik een klacht in over een basisschool of een school voor voortgezet onderwijs?

    Een klacht over een school in het basisonderwijs, voortgezet of speciaal onderwijs dient u eerst in bij de leerkracht of docent van uw kind. Of bij de directie. U kunt ook terecht bij het bestuur of de klachtencommissie van de school.

Openbare basisscholen

Openbare basisscholen zijn voor ieder kind toegankelijk. Het onderwijs op openbare basisscholen is niet gebaseerd op een godsdienst of levensovertuiging. Is er geen plek op een openbare school? Dan moet de gemeente zorgen dat de leerling naar een andere openbare school kan. Is er geen openbare school in de buurt? Dan moet een bijzondere school een leerling toelaten.

Bijzonder onderwijs

Op een school voor bijzonder onderwijs krijgen kinderen les vanuit een godsdienstige of levensbeschouwelijke overtuiging. Er zijn bijvoorbeeld rooms-katholieke, protestants-christelijke, islamitische en hindoeïstische scholen. Bijzondere scholen mogen leerlingen of docenten weigeren als die een andere overtuiging hebben dan de school.

http://www.basisschoolvannederland.nl