De eerste pagina
Image default
Woning en Tuin

CV ketel offertes vergelijken – Kosten CV Ketel

CV-ketel kosten

De CV-ketel zorgt er voor dat uw huis verwarmd wordt, zodat u aangenaam en behaaglijk kunt wonen. Het is belangrijk om te kiezen voor een CV-ketel met de voor u en uw woning juiste eigenschappen. Op deze manier kunt u optimaal genieten en daarnaast ook besparen op energiekosten.

De kosten van een nieuwe CV-ketel, inclusief BTW, komen gemiddeld uit op zo’n 1.500 EUR. Daarnaast komen er dan nog kosten bij voor het monteren van de ketel. Deze liggen tussen de 600 EUR en 1000 EUR. De verschillen in prijsniveau hebben onder andere te maken met het type CV-ketel, het rendement van de ketel en het comfortniveau.

Centrale verwarming begint bij de CV-ketel

De centrale verwarming in huis begint bij uw CV-ketel. Water wordt verwarmd doordat er gas in de ketel wordt verbrand en daarna op temperatuur wordt gehouden, meestal rond de 85°C. Het warme water wordt door middel van convectoren en radiatoren in huis verspreid. De circulatie van warm water dat binnen stroomt en afgekoeld water dat terug in de ketel stroomt zorgt voor een regelmatige temperatuur in huis. De uiteindelijk temperatuur kunt u regelen door middel van een thermostaat.

Een centrale verwarming maakt zeer efficiënt gebruik van het warme water en is daardoor veel energiezuiniger dan een lokaal verwarmingssysteem. Zo heeft een gashaard bijvoorbeeld meestal een rendement dat ligt rond de 60 procent, terwijl moderne hoog rendement ketels een rendement hebben van boven de 100 procent. Het rendement van een verwarmingssysteem geeft aan hoeveel van de energie die wordt opgewekt daadwerkelijk bruikbare warmte oplevert.

Bij het kiezen van een CV-ketel is het van belang om de keuze af te stemmen op het warm waterverbruik van uw huishouden. U kunt hierbij gebruik maken van het Comfort Warm (CW) water label. Met de zes verschillende waarden van dit label wordt de hoeveelheid warm water aangegeven die per minuut kan worden verwerkt. Als u bijvoorbeeld graag gelijktijdig warm water wenst in de keuken als in de badkamer dan kunt u beter kiezen voor een hoog CW label. 

CV-ketel offertes met elkaar vergelijken

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe CV-ketel, dan is het verstandig om meerdere CV-ketel offertes op te vragen bij diverse leveranciers. Door deze offertes na ontvangst met elkaar te vergelijken kunt u behoorlijk op kosten besparen en daarnaast ook gemakkelijk kiezen voor de ketel die het beste aansluit op uw prijs- en kwaliteitswensen.

http://www.vindcvketel.be