Beloopbaar glas

Om voldoende lichtinval te krijgen kan het slim zijn om beloopbaar glas te plaatsen. Een ruimte die anders erg donker zou zijn, zoals een trap naar een parkeergarage dat zich onder een openbaar gebouw bevindt. Deze trap wordt met beloopbaar glas geen eng donker gat.

Eigenschappen beloopbaar glas

Om te kunnen lopen op glas moet het uiteraard sterk genoeg zijn. Glas is een sterk product maar kan bij bepaalde druk uiteindelijk toch breken. Bij een raam kan dat nog wel eens gebeuren, maar als het glas over een beloopbaar gedeelte ligt, mag het glas natuurlijk niet breken. Beloopbaar glas is belastbaar glas dat niet kan breken door taai folie tussen de drie glaslagen. Di dikte van het beloopbare glas varieert van 25,5 mm tot 33,5 mm. Het kan zowel in transparant glas als in mat glas worden geleverd. Met matglas is er wel lichtinval, maar geen inkijk. Het transparante of matte effect van het beloopbare glas komt tot stand door het type folie.

Waarmee rekening houden bij beloopbaar glas

Het plaatsen of leggen van beloopbaar glas gebeurt in een speciaal raamwerk van hout of rubber. Wanneer men dit niet zou doen en het beloopbare glas wordt in een raamwerk van steen of ijzer gelegd kan er een scheur ontstaan. Wanneer de rand zichtbaar blijft, zoals bij traptreden, wordt het glas poly geslepen. Het glas heeft dan geen scherpe randen waaraan men zich kan snijden. De glasdikte wordt bepaald door de intensiteit waarmee het glas zal worden belopen. Is het beloopbare glas bedoeld voor thuisgebruik of komt het in een druk bezocht openbaar gebouw zoals een winkel. Ook van belang voor de glasdichte is de afmeting van het beloopbare glasvlak. Hoe groter de afmeting des te dikker zal het glas zijn.

Wat zijn de kosten van beloopbaar glas

De kosten worden uiteraard bepaald door de afmeting, het aantal folielagen en de dikte. Informeer daarvoor bij de erkende glasspecialist

http://www.aaglashandel.nl/Glas-Producten/Beloopbaar-glas/