De eerste pagina
Image default
Woningen

3 goede manieren om een ​​tweede huis te kopen

U overweegt een tweede huis te kopen. U kunt hiervoor kiezen voor een klassieke hypotheek, of u kunt de koopsom uit uw spaargeld betalen. Weet dat er andere alternatieve financieringsmethoden zijn. Iedereen weet dat je een tweede huis of appartement kunt betalen uit je ‘vermogen’ of via een klassieke hypotheek. Er zijn echter veel andere manieren om de benodigde middelen te verkrijgen.

We wijzen op drie alternatieve werkwijzen. Het is in ieder geval belangrijk dat u de meest geschikte financieringswijze kiest naargelang de specifieke situatie. Ook moet worden gekeken naar de fiscale gevolgen van verschillende werkwijzen. Daarom zijn de overgebrachte berichten verschillende methoden, hun voor- en nadelen en kostprijs. Het gesprek met je bankier is inspirerend.

Sluit uw lening af

Bij de aankoop van een tweede woning is uw woonlening mogelijk grotendeels afgelost. In dit geval kunt u meestal de kredietlimiet opnemen om de aankoopprijs van het tweede verblijf te betalen. Door opnieuw naar school te gaan, vermijdt u de kosten van het opnieuw opstellen van een notariële kredietbrief. Vraag of uw bank haalbaar is en wat de voorwaarden zijn. Vergelijk ook de kosten van nieuwe leningen en ontdek de fiscale gevolgen van verschillende opties.

Uw groepsverzekering

Ook als de groepsverzekering niet is betaald, kunt u deze op verschillende manieren gebruiken om uw tweede verblijf te financieren. U hoeft niet zelf een tweede woning te gebruiken of te wonen. Het kan bijvoorbeeld ook een woning zijn die u verhuurt. Allereerst kunt u via de groepsverzekering een voorschot vragen op de opgebouwde reserves. Als u wilt dat uw reserves blijven ‘winnen’, kunt u rente betalen over de vooruitbetaling. U kunt er ook voor kiezen om geen rente te betalen en de rente te verrekenen met de vooruitbetaling die u heeft betaald bij het betalen van een groepsverzekering.

Vraag welke specifieke voorwaarden en methoden uw verzekeringsmaatschappij nodig heeft voor dergelijke vooruitbetalingen. Onthoud dat u mogelijk uw recht om winst te delen verliest. Een andere manier van denken is om een ​​groepsverzekering aan de bank te geven als leninggarantie voor uw aankoop van een tweede suite. Zo voorkomt u soms dat u voor een openstaand saldo een hypotheek hoeft af te sluiten of een verzekering moet afsluiten.

‘Speciaal krediet’ gebruiken

U kunt “bullet-krediet” opnemen bij de bank. Bij dit soort krediet hoeft u tijdens de looptijd alleen rente te betalen, zonder kapitaal te betalen. Uw bank kan zelfs overeenkomen dat u tijdens de uitleenperiode geen rente betaalt, maar dat u de rente aan het einde van de reis samen met het kapitaal terugbetaalt. Vervolgens moet u ervoor zorgen dat u aan het einde van de kredietperiode voldoende geld heeft om de bank terug te betalen. Ook banken zullen hiervoor “zekerheid” eisen. Het uiteindelijke bedrag dat u via een groepsverzekering vergoed krijgt, mag u zelf uitkeren en dit bedrag wordt aan u uitbetaald. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u wilt erven en het geleende geld later wilt terugbetalen.

https://be.propenda.com/keyword/te-koop-in.html